Sport podológiai és lábgyógyászati szakellátás - Podomedic
A láb különböző megbetegedéseinek és elváltozásainak kezelése mindig összetett feladat. Legyen szó tyúkszemről, elszarusodási zavarokról vagy cukorbeteg lábápolásról.
lábgyógyászat
21671
page-template-default,page,page-id-21671,page-child,parent-pageid-19080,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Sport podológiai és lábgyógyászati szakellátás

Teljes körű lábállapot felmérésen, és diagnosztizáción alapuló, személyre szabott  kezelési terv,  terápia, és személyre szabott árkalkuláció készítése, szükség esetén szakorvosi és/vagy gyógyszerészi konzultációval,

GDPR szerinti rekonstruálható dokumentáció készítésével.

Körömgomba kezeléshez laboratóriumi mintavétel, és kísérőokmányok elkészítése.

Sport podológiai állapotfelmérés, kezelések, és tanácsadás.

Szenzoros, számítógépes talpdiagnosztikán alapuló tanácsadás, és egyedi talpbetét, és 3D tehermentesítő készítése.

A láb állapotának nyomon követése, teljes körű láb egészség tanácsadás.

Teljes körű lábállapot felmérés, kezelési terv készítése, tanácsadás
Számítógépes-szenzoros felmérés, egyedi talpbetét

A  láb, és a test ortopédiai elváltozását egy számítógéppel-  szenzoros mérési módszerrel  a szakvizsgázott kolléganőnk segítségével  a talpon felmérjük, teljes lábállapot elváltozást vizualizáló képet készítünk,  diagnosztizálunk szemrevételezéssel- inspektio, illetve tapintással- palpatio, kikérdezéssel –explorácio.  Egyedi talpbetét rendeléséhez tanácsot adunk, és a megrendelését elkészítjük, otthonába szállítatjuk. A szenzoros mérési eredmény, és a diagnosztizációs eredmények  alapján lábgyógyászati, podológiai kezeléseit megtervezzük, amennyiben  szükséges, úgy szakorvoshoz irányítjuk.)

Ungius incarnatus- orthonyxia
3 TO Spange körömszabályozó kezelések

Benőtt köröm kezelése, műtét nélkül! A körömszabályozók gyógyászati eszközök, a fogszabályzóhoz hasonló elven működnek, a láb és a kéz körmein is alkalmazhatók.

A körömszabályozók gyógyászati eszközök, a fogszabályzóhoz hasonló elven működnek, a láb és a kéz körmein is alkalmazhatók.

Előnyük:

· a fájó terület gyorsan mentesül a fájdalom alól, hosszan tartó hatás

· egyszerű és gyengéd kezelési módszer

· tökéletesen alkalmazkodik a saját körömhöz

· nem befolyásolja a mindennapi életet, a sport és egyéb tevékenységeket

· a műtéti beavatkozás gyengéd alternatívája


Működési elv

A rugós acéldrótból készült drót végén kampót képzünk, amelyeket a körömsánc alá akasztunk. A középső hurok megcsavarásával a körömsánc óvatosan megemelkedik és a köröm körül található szövetek mentesülnek a nyomástól. A körömkapocs húzóereje és emelőereje révén helyreállítható a köröm természetes növekedése, visszaállítható eredeti formája.

Unguis protesis
Köröm korrekciós kezelések, körömprotézis

A hiányzó körömrészt speciális, microfrézeres előkészítés és ecsetelés mellett orvosi tisztaságú medical gél anyaggal pótoljuk, melyet 2-4 hét ideig lehet viselni, majd eltávolítás után ismét vissza lehet helyezni, és tartósan viselni,  rendszeres előkezelés, ecsetelés és ellenőrzés mellett).

Tyúkszemek, clavusok differenciál diagnózisa, típus meghatározása és microfrézeres kezelése

A  tyúkszemek 12 különböző fajtájából  vizsgálattal, differenciál diagnózissal meghatározzuk, melyik okoz Önnek panaszt,  speciális előkészítés mellett konzervatív módszerrel és microfrézerrel eltávolítjuk,  szükség esetén soft lézerrel kezeljük a jobb regenerálódás érdekében, majd  helyi, egyedi tehermentesítővel ellátott, gyógyszeres, hidrokolloid  kötözést  helyezünk fel. A kezeléseket ismételni kell állapottól függően, és tanácsadás alapján meghatározzuk az otthoni ápolást, és utókezelést.

Callus, fissura, hyper- hipo- dis és parakaratosis kezelések
Bőr elszarusodási megbetegedések

A láb bőrének elszarusodási elváltozását diagnosztizáció alapján meghatározzuk, speciális, karbamid-ureás , vagy orvosi tisztaságú glykolsavas előkészítés után konzervatív, szikés lemetszéssel az elhalt bőrt eltávolítjuk, majd a bőrt tovább microfrézeres, gépi módszerrel kezeljük. Speciális összetételű hatóanyaggal ellátott krémekkel, vagy orvosi tisztaságú hatóanyag ampullákkal kevert pakolással  a láb bőrét térdig kezeljük. Házi ápolási tanácsadás alapján meghatározzuk az otthon alkalmazandó napi ápolást, és a további kezelési terápiát előre egyeztetett időpontokkal megtervezzük.

Tinea
Gombás bőr kezelése

Diagnosztizáció és laboratóriumi mintavételen alapuló, szakorvosi vizsgálattal kiegészített és felügyelt kezelési terv és terápia meghatározása után konservatív és innovatív, microfrézeres letisztítás után lokális, ecsetelő kezelésekkel kezeljük rendszeresen a körmöket. Meghatározzuk a kiegészítő otthoni ápolást és a helyes lábhigiénia kialakítását. Rendszeres kezelések és ellenőrzések mellett szakorvossal és gyógyszerésszel konzultálhat. Kezeléseinket rekonstruálható, dokumentált módon és steril eszközökkel végezzük.

Erosio interdigitalis
Izzadt bőr, lábujj közti kipállás

A lábon megfigyelhető bőr izzadás háttér okainak vizsgálata alapján meghatározzuk a lábizzadás típusát:

 

 • ortopédiai elváltozás következtében kialakult lábizzadás,
 • idegrendszeri elváltozáson nyugvó lábizzadás,
 • a lábon lévő fájdalom következtében kialakult izzadás,
 • sportolás során kialakult izzadás
 • nem megfelelő lábbeli, zokni (műbőr, gumi, textil, vagy egyéb nem természetes, nem bőrrokon anyagból készült lábbeli viselése, illetve műszálas zokni, harisnya) viselése miatt kialakult állandó izzadás
 • helytelen lábhigiénia miatt kialakult lábizzadás
 • helytelen lábápoló termékek használata miatt kialakult lábizzadás
 • közvetetten a helytelen táplálkozás mellett a túlzott fehérje, és szénhidrát fogyasztás mellett tartósan fennálló lábizzadással állunk szemben.

 

A diagnózis alapján meghatározzuk az izzadás kezelési módját, és házi ápolási tanácsot adunk a megfelelő lábéletmód, láb higiénia kialakítására, és a személynek megfelelő, korszerű lábápoló termékek használatára.

kipallas-web
3D egyedi tehermentesítők készítése ortopédiai elváltozásokra
 • hallux valgus – I-es lábujj bütyke
 • digitus malleus – kalapácsujj
 • digitus quintus varus – V-s lábujj bütyke, „szabóbütyök”
 • metatarsalgia – harántboltozati lesüllyedés
 • Exoxtosis- calcaneus – sarokcsonti sarkantyú

 

A számítógépes, szenzoros lábállapot felmérés eredményeinek és a diagnózisunk alapján meghatározzuk a láb ortopédia elváltozását, és személyre szabottan elkészítjük az egyedi tehermentesítőt szilikon anyagból, az egyedi tehermentesítő viselésére tanácsadással látjuk el. Szükség esetén szakorvoshoz irányítjuk.