Lézeres kezelések

Lágylézer kezelések (SOFT LASER)

A bőr, és a köröm regenerálódásának elősegítésére alkalmazzuk, valamint a kezelések alkalmával a lokális fájdalom enyhítésére, az esetleges lokális gyulladások megelőzésére, egyéb a lábon lévő, kis kiterjedésű, lokális fájdalom enyhítésére.

A lágylézer kezelések kizárólag egyéni kezelési terv alapján történnek, melynek alapja az előzetes diagnosztizáció, állapotfelmérés, labor vizsgálat, és az orvosi konzultáció.  Körömgomba, bőrgomba kezelése, fertőzéssel járó panaszok lézeres kezelése kizárólag előzetes letisztító, fertőtlenítő kombinált kezelés, és szakellátás után lehetséges, melynek külön, egyéni kezelési terv alapján megállapított díja van. A kezelések 5-10 alkalommal ismétlendőek, állapottól függően.

Bőrgyógyászati elváltozások

 • bőrgomba
 • hipokeratózis
 • hiperkaratózist
 • bőr erosio, kipállás
 • sarokrepedés

Gombás köröm

 • gombás köröm regenerálása

Akut gyulladással járó elváltozások (gyulladás mértékétől függően, amennyiben nem orvosi hatókörbe tartoznak a panaszok):

 • Benőtt köröm
 • Tyúkszem

​Ortopédiai elváltozások

 • Bütyök
 • Kalapácsujj
 • Sarokcsonti sarkantyú

Lágylézer a gyógyításban

A lágylézer, más néven soft lézer különböző fénysugárral működik, a legtöbbet kutatott a 808nm-es , aminek a fénye sokkal mélyebb rétegekben nyelődik el, mint a piros fényű lézereké (655 nm, 685 nm, 780 nm)

A 808 nm fénysugarú lézer biológiai hatása akár 8 cm mélységben is érvényesül, így kiválóan használható pl. mozgásszervi betegségek terápiájában, ahol fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása van és gyorsítja az izmok, inak, ízületek gyógyulását. Ennek a fénye a láthatatlan tartományba esik, egy infrafény segíti megjeleníteni a kezelés közbeni fénysugarat. Magyar kutatók világszabadalma az infra lézer.

A  lágylézer feltalálója  Dr. Mester Endre professzor, aki 1966-ban egy Orvosi hetilapban publikálta először az eredményeit. Ez volt a világon az első a témában íródott értekezés! A professzor és segítője, Dr. Rózsa Károly az alacsony teljesítményt kibocsájtó lézer esetleges “káros” mellékhatásait kutatták. Kísérleteik során jöttek rá arra, hogy alacsony teljesítményű lézer az élő szervezetekben biostimulációt okoz.

GY.I.K.

HOGYAN HAT?

A többi fényforrással összehasonlítva a lézer az egyetlen, ami a sejtekbe érkezve elegendő energiát tud átadni ahhoz, hogy az ott lévő több milliárd molekula között, többnyire a mitokondrium nevű sejtszervecskében megbújó mintegy 300 fotokrómot (fényből színváltozás kíséretében energiát felvenni képes anyagok, molekulák) a lézerfotonok eltalálják, és a sejtek életében kedvező fordulatot hozó biokémiai folyamatokat indítsanak be.

MIRE HATÁSOS?

A lágylézer elsődleges hatásai a gyulladáscsökkentés, a fájdalomcsillapítás, serkenti a sejtszaporodást, ennélfogva gyorsítja a sebgyógyulást, oldja az izomspazmust, azaz az izomgörcsöket, valamint némi immunstimuláló hatást is ki lehet mutatni. Néha valóban csodás eredményeket lehet elérni vele, de valójában “csak” annyit csinál, hogy helyreállítja a sejtműködés, a sejt-anyagcsere hibáit, ami aztán elhárítja az akadályt a szervezet saját gyógyító folyamatainak működése elől.
Hatásos a körömgomba gyógyításában.

A GOMBÁS KÖRÖMRŐL

Egyes becslések szerint körülbelül 200 olyan gombafaj ismert, melyek humán fertőzéseket okoznak. Az általuk okozott kórképek igen változatosak: lehetnek felületi fertőzések (pl.: körmök, bőr gombás fertőzései), azonban kialakulhatnak mélyebb (belső szerveket, keringési szervrendszert érintő), sokszor fatális kimenetelű invazív infekciók is. Morfológiailag a humán patogén gombákat három csoportba soroljuk: sarjadzó, fonalas és dimorf gombák.  Az élesztők közé olyan gombák tartoznak, melyek sarjadzással képesek ivartalan módon szaporodni. Mikro- és makromorfológiai sajátságaik nagy mértékben segítik fajszintű azonosításukat. Ezen csoport tagjai például a Candida-, Cryptococcus-, Geotrichum-, Malassezia-, Rhodotorula-, Saccharomyces- és Trichosporon-fajok. A Candida speciesek az emberi normál flóra tagjaiként a gastrointestinalis és az urogenitalis traktus nyálkahártyáin valamint a bőr felszínén fordulnak elő. Különböző hajlamosító tényezők (pl.: szélesspektrumú antibiotikumok alkalmazása, immunszupresszió, -deficiencia, emelkedett extracelluláris glükózkoncentráció) hatására azonban opportunista mikózisokat okozhatnak. A biofilmképzés mint patogenitási faktor az antifungális terápia sikertelenségéhez vezethet. A fonalas gombák valódi gombafonalakat (hypha) képeznek, melynek sejtjei között fiziológiai kapcsolat van. Mikro- és makroszkópikus tulajdonságaik alapján gyakran már fajszinten identifikálhatók. Környezetünkben mindenütt előfordulnak: a levegőben és a talajban, valamint az ezekkel érintkező tárgyakon is találkozunk spóráikkal. Immunkompetens egyének esetében gyakran csak kolonizálnak (főként a felső légutakban, bőr felszínén), azonban immunszupresszió, illetve bizonyos hajlamosító tényezők hatására akár fatális kimenetelű invazív infekciókat okozhatnak. Ebben viruleciafaktoraik (pl.: toxinok, proteiná- zok termelése, koplement-gátlás, növekedés 37 ºC-on) is fontos szerepet játszanak. Orvosi szempontból jelentős genusok például: Alternaria spp., Aspergillus spp., Fusarium spp., Microsporum spp., Mucor spp., Penicillium spp., Scedosporium spp., Trichophyton spp. A dimorf gombák közé olyan fajok tartoznak (Blastomyces dermatitidis, Coccidioides immitis, Histoplasma capsulatum, Paracoccidioides brasiliensis, Sporothrix schenkii), melyek 37 ºC-on élesztő formában, 25 ºC-on pedig fonalas gombaként nőnek. Földrajzilag jól körülhatárolt területeken fordulnak elő.
forrás:  Ph.D. DÓCZI ILONA – Humán patogén gombák: identifikálási sémák kifejlesztése, kimutatásukra molekuláris genetikai módszerek alkalmazása és érzékenységük értékelése című írásából

HOGYAN ZAJLIK EGY KEZELÉS?

A lézerkészülék fénynyalábját néhány percre a testtáj megfelelő pontjaira kell irányítani, míg megfelelő dózis nem jut a beteg sejtekhez. A kezelés dózisfüggő, az erősebb teljesítményű készülékekkel alkalmanként gyorsabban megkapják a sejtek a szükséges foton-mennyiséget.
Izomhúzódásnál például az izom tapadási pontját is be kell sugározni. A teniszkönyöknél a tenyértől a vállövig vannak besugárzandó pontok, nem csak a fájó könyököt kell kezelni.
Egy körömnyi bőrgyulladást például az 5 milliwattos készülékkel mintegy 7 percig kell kezelni.

Teljes körű lábállapot felmérésen, és diagnosztizáción alapuló, személyre szabott  kezelési terv,  terápia, és személyre szabott árkalkuláció készítése, szükség esetén szakorvosi és/vagy gyógyszerészi konzultációval

Kapcsolat

Adatkezelési tájékoztató

Letölthető dokumentumok

6000 Kecskemét, Szabadság tér 4.

info@podomedic.hu